fbpx

Blog

Tips Memilih Uniform Korporat Berkualiti

Apa itu uniform korporat? Kami yakin anda semua tahu apa itu uniform korporat.

Uniform korporat adalah uniform seragam yang anda pakai pada setiap hari bekerja atau pada hari tertentu sebagai contoh menghadiri majlis rasmi atau anda adalah seorang pelajar, semestinya anda memakai baju korporat ini untuk kelab atau fakulti anda di universiti.

 

 

 

Terdapat tiga tips yang ingin kami kongsikan kepada anda untuk membuat pilihan yang tepat dalam memilih uniform korporat.

1.Pemilihan Fabrik.

Setiap kain mempunyai kelebihannya tersendiri, pengguna boleh memilih jenis fabrik mengikut citarasa mereka. Antara fabrik yang sesuai yang sesuai digunakan untuk baju korporat adalah viscose high grade, polysoft, cotton dan polyester.

Kain viscose high grade menyerap air dengan bagus, lembut,ringan dan warnanya tahan. Seterusnya, kain polysoft pula lembut , licin, tahan lama dan warnanya juga tahan. Selain itu, kain cotton merupakan kain yang lembut, tahan lama, sejuk dan selesa dipakai. Akhir sekali, polyester adalah kain yang tidak mudah berkerut, tahan lama dan cepat kering.

2.Pemilihan Saiz

Dalam pemilihan uniform korporat, saiz memainkan peranan yang penting. Pemakai akan kelihatan segak jika saiz yang dipakai padan dengan bentuk badan mereka manakala jika tersalah dalam pemilihan saiz sama ada besar atau kecil akan memberikan kesan negatif dalam penggayaan uniform tersebut.

3.Warna & Reka Bentuk

Pemilihan warna mempengaruhi faktor kegunaan uniform tersebut. Contohnya, anda boleh memilih warna dan reka bentuk yang melambangkan syarikat kalian. Warna gelap adalah warna yang menyerap haba, jadi ianya tidak sesuai dipakai oleh pekerja kilang. Oleh itu, pemilihan warna mengikut jenis pekerjaan adalah penting agar pemakai selesa memakai uniform korporat.

 

 

 

Adakah anda tahu dimana tempat untuk menempah uniform korporat anda?

Adakah anda pernah mendengar tentang Mafeya? Mafeya bukan sahaja menerima tempahan untuk custom jersey tetapi uniform korporat juga kami terima. Kami disini sedia membantu anda dan akan menyiapkan custom uniform korporat anda dengan kualiti yang bagus. Tentang harga anda jangan risau, kerana harga yang kami tawarkan untuk anda adalah harga yang berpatutan. Kami menawarkan harga kilang. Semestinya anda akan berpuas hati.

Kami menyediakan pelbagai jenis reka bentuk yang menarik untuk anda membuat pilihan. Anda pasti rambang mata. Tak lupa juga untuk pelbagai jenis warna yang cantik dan material yang sangat selesa. Jika anda rasa ragu-ragu dengan produk yang kami buat, anda semua boleh datang ke showroom kami di Shah Alam, Selangor.

 

 

Sekiranya anda berminat atau bercadang untuk membuat tempahan baju, jersey pasukan, dan cenderahati, kami sedia memberikan servis terbaik serta khidmat nasihat Percuma berkenaan produk2 yang kami tawarkan. Harga yang kami tawarkan adalah sangat berpatutan dan semestinya terus dari kilang. Jadi sebagai pelanggan jangan malu bertanya sekiranya anda mempunyai sebarang persoalan atau perlukan rundingan harga mengikut bajet anda. Boleh hubungi kami 017-2290224 untuk sebarang pertanyaan atau layari laman web kami di https://www.teamcetak.com/

LOKASI SHOWROOM
Team Cetak (Kilang Printing T-Shirt & Embroidery)
32-A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

WAKTU PEJABAT
Isnin hingga Jumaat (9.30 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.30 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

HOTLINE
+6 03 – 5523 6690 (Office)

Ikuti Team Cetak di Facebook dan Instagram untuk dapatkan kemaskini terkini.

Tiada komen lagi. Jadi yang pertama tinggalkan komen!

Buat Komen

Nota: Alamat e-mel anda tidak akan dikongsi oleh pihak ketiga. Ruang bertanda * adalah wajib diisi.

Pertanyaan

Anda ada persoalan mengenai produk atau perkhidmatan kami?

Bercakap dengan kami melalui WhatsApp untuk respon yang lebih pantas. Kami sedia membantu anda.

WhatsApp Kami
Daftar Ejen WhatsApp