fbpx

Blog

Tempah Baju Sukan Terus Dari Kilang

Pemilihan baju sukan yang bagus adalah sangat penting bagi mereka yang gemar akan aktiviti sukan seperti larian. Aktiviti akan menjadi lebih selesa apabila anda memakai baju yang membenarkan pengaliran udara yang baik, sejuk dan menyerap peluh.

 Di sini, saya ingin memberikan beberapa langkah dalam pemilihan baju yang bagus.

 

TIPS 1 : JENIS FABRIK

Baju sukan yang elok adalah dari jenis fabrik yang mudah membebaskan haba dan menyerap peluh dengan baik. Kebiasaannya kita akan memakai baju jenis kain mikrofiber kerana kainnya yang nipis dan tidak panas. Selain itu, baju dari kain jenis polyester, lycra dan nylon spandex juga sesuai untuk dijadikan baju sukan kerana ia sangat ringan dan memberikan keselesaan ketika berlari.

 

TIPS 2 : SAIZ YANG TEPAT

Jika jenis fabrik telah kita kenal pasti, pemilihan saiz yang tepat juga adalah amat penting dalam memilih baju sukan. Seterusnya, untuk memilih saiz baju sukan mengikut bentuk tubuh badan anda, tetapi tidak terlalu ketat. Tambahan pula, pakaian yang sedikit longgar juga adalah bagus untuk pengaliran udara.

baju sukan

 

TIPS 3 : JENAMA

Anda disarankan untuk memilih baju sukan dari jenama terkenal yang direka khas untuk melakukan aktiviti. Hal ini kerana mereka mempunyai teknologi fabrik yang dapat menghasilkan kualiti terbaik untuk keselesaan yang berpanjangan semasa berlari.

 

TIPS 4 : TERANG

Aktiviti larian atau jogging bukan sahaja dilakukan pada waktu siang, juga ramai beriadah pada waktu malam. Bagi anda yang suka melakukan aktiviti beriadah pada waktu malam, anda disarankan untuk memakai baju sukan yang lebih terang atau mempunyai sebarang ‘reflective effect’ pada baju untuk memudahkan orang sekeliling dapat melihat anda walau dalam keadaan yang gelap dan dapat mengelakkan dari sebarang kemalangan.

 

Kami di Mafeya Apparel boleh menghasilkan baju sukan yang berkualiti tinggi dan mengikut  semua ciri-ciri di atas. Mahukan baju yang readymade ataupun custom made? Boleh kunjungi showroom kami di Shah Alam untuk lihat lagi baju dan jenama yang selesa atau hubungi kami di talian 017-2290224 untuk pertanyaan lanjut.

LOKASI SHOWROOM
Mafeya Apparel

Team Cetak ( Kilang Printing T-Shirt& Embroidery )
32A Jalan Kristal J7/J
Seksyen 7 40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

WAKTU PEJABAT
Isnin hingga Jumaat (9.30 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.30 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

HOTLINE
+6 03 – 5523 6690 (Office)

Ikuti Team Cetak di Facebook dan Instagram untuk dapatkan kemaskini terkini.

Tiada komen lagi. Jadi yang pertama tinggalkan komen!

Buat Komen

Nota: Alamat e-mel anda tidak akan dikongsi oleh pihak ketiga. Ruang bertanda * adalah wajib diisi.

Pertanyaan

Anda ada persoalan mengenai produk atau perkhidmatan kami?

Bercakap dengan kami melalui WhatsApp untuk respon yang lebih pantas. Kami sedia membantu anda.

WhatsApp Kami
Daftar Ejen WhatsApp